Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Willem Smits: lijstduwer D66 met een duidelijke mening

Het koste wat moeite om Willem Smits, nummer 6 op de lijst van D66 Hardenberg, de vragen te laten beantwoorden. ‘Ik ben slechts een lijstduwer en wil absoluut niet in de raad’, zegt Willem bescheiden. Maar hij heeft wel een mening over de lokale politiek en de situatie in Balkbrug.

 

Korte omschrijving van wie u bent en waarom u in de politiek bent gegaan c.q. wilt gaan?

Ik ben gepensioneerd, heb vroeger als export manager bij een bedrijf gewerkt, later een klein eigen bedrijf gehad en leverde kruiden tincturen aan therapeuten. mijn hobby is werken in de tuin van de Kruidenhoeve.

Ben al tientallen jaren lid van D66 omdat een aantal van hun uitgangspunten mij wel aanspreken; heb in de oude gemeente Avereest ook 4 jaar in de raad gezeten. Dit zou eigenlijk elke burger een keer in zijn leven moeten doen.

Waarom hebt u gekozen voor uw partij, D66?

Bewust bezig met een gebalanceerde gezondheidszorg, milieu bewust.

 

Denkend aan Balkbrug en Oud Avereest – wat is voor u belangrijk om voor te strijden in de komende vier jaar?

Meer aandacht van de gemeenteraad voor het dorp, het buurtschap en de Ommerschans en later een goede samenwerking bij het invullen van de omgeving rond de tunnel in Balkbrug.

 

Wat vindt u van de Dorpsvisie Balkbrug 2025? Mist u hier nog iets in?

Er staan veel goede praktische punten in; het aspect dat meer aandacht zou kunnen hebben is om de bevolking meer kennis te laten krijgen over de geschiedenis van ons dorp, daar trots op te worden en dat uit te stralen.

 

Hoe overbrugt u de kloof tussen de gemeentelijke politiek en inwoners van Balkbrug?

Ik heb me aangemeld als lijstduwer en kom dus niet in de raad; geef wel steun aan de D66 raadsleden.