Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Volle Reestkerk geniet van concert Emmy Verhey

SONY DSC

Tijdens haar afscheidstournee heeft violiste Emmy Verhey ook een concert gegeven in de Reestkerk. Al ruim voor de concertdatum heeft de Stichting Kamermuziek Oud Avereest te kennen gegeven dat het concert tot en met de laatste stoel in de Reestkerk uitverkocht is. Terecht, want Emmy Verhey heeft laten horen dat zij nog steeds een ongekende virtuoos is op de viool.

SONY DSC

Samen met Giles Francis op altviool en celliste Amparo Lacruzz opent Emmy Verhey het concert met het strijktrio in Bes D581 van Franz Schubert. Vanaf de eerste klanken zit het publiek in de luistermodus en laat men zich meevoeren op de enorme variatie van muzikale klanken. Velen zitten met gesloten ogen te luisteren, zacht meedeinend maar stuk voor stuk intens genietend. Na een korte onderbreking wordt het drietal uitgebreid met pianist Paul Komen. Samen wordt het pianokwartet in Es grote terts van Robert Schumann ten gehore gebracht. Een prachtig stuk waarin alle vier instrumenten uitstekend samen spelen.

SONY DSC

Het pianokwartet van Antonin Dvorák wordt na de pauze gespeeld en opnieuw is het publiek diep onder de indruk van de muziek. Vingers vliegen over de snaren, tempowisselingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Emmy Verhey laat horen dat zij nog lang niet aan haar muzikale pensioen toe is. Toch legt ze haar strijkstok dit najaar neer omdat ze naar eigen zeggen te weinig gevraagd wordt voor concerten. De carrière van Emmy Verhey bestrijkt meer dan vijftig jaar. Ze maakte haar debuut als violist bij het Frysk Orkest op 12-jarige leeftijd. Verhey heeft meer dan vijftig plaat- en cd-opnames op haar naam staan en heeft in talloze concertzalen gespeeld. Ook in de Reestkerk weet ze de muziek tot een subliem niveau te laten klinken.  SONY DSC

X