Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Stichting Kamermuziek Oud Avereest viert 40-jarig bestaan

 

De SKOA bestaat dit jaar veertig jaar en trapt het jubileumjaar op bijzondere wijze af met een muzikaal wijn-wandelavontuur. Het muzikale evenement, dat in samenwerking met Landschap Overijssel wordt georganiseerd, vindt plaats op zondag 18 september.

De bezoekers, deelnemers aan het wijn-wandelavontuur worden tussen 12.30 en 13.00 uur bij Bezoekerscentrum De Wheem verwacht. Daar worden de wandelroutes van circa één uur uitgereikt. Koffie en krentenwegge zijn verkrijgbaar. Na de wandeling vindt er vanaf 15.00 uur het concert van blazerstrio Dividivi3 plaats in de Reestkerk. Het trio geniet van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten waarbij ze hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Het concert is ook bij te wonen voor mensen die niet meedoen aan de wandeling.

Dividivi3 bestaat uit fluitiste Rieneke Brink, Paloma de Beer op hobo en Ilse Eijsink op basklarinet. Laatstgenoemde is vinoloog en weet iedereen, van fervente wijndrinker tot absolute wijnleek, te boeien met pakkende en originele verhalen over herkomst, druivenras en smaak. De muzikale reis voert het publiek naar Duitsland, vervolgens naar Frankrijk waardoor de Franse chansons niet zullen ontbreken. De reis wordt afgesloten in Italië waar zowel de wijn als de filmmuziekklassiekers zorgen voor een spetterend einde van het avontuur.

De kosten voor het concert bedragen € 20. Dit is inclusief een glas wijn of vruchtensap van de Reestlandhoeve. De kaarten zijn verkrijgbaar via www.skoaconcerten.nl.

 

Programma 2022-2023

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het nieuwe programma, met onder meer een hernieuwde kennismaking met de Kammerphilharmonie Europa weer op het programma (16 oktober). Er is gezorgd voor veel afwisseling met bijvoorbeeld Gruppo del Sur dat in januari Piazzolla’s muziek ten gehore zal brengen, maar ook de terugkeer van het Merain Trio dat op zondag 18 december A Colourful Christmas brengt vol Ierse kerstliederen, maar ook met kerstliederen van het zuidelijk halfrond. Kijkt u voor het complete programma op de website.

 

 

X