Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Roparunteam 16 Balkbrug loopt voor koppelbedden

Veel mensen hebben het wel eens meegemaakt. Een dierbare ligt in het ziekenhuis, maar in het eenpersoonsbed is geen ruimte om eens tegen elkaar aan te liggen. Er kan hooguit een stoel aan het bed worden geschoven. In Kampen is daarvoor ‘De Bijrijder’ ontwikkeld. Een koppelbed (achterste bed op de foto) dat naadloos op ieder zorgbed aansluit. Een geweldig doel voor Roparunteam 16 Balkbrug. Zij gaan namelijk tien van deze bedden bij elkaar lopen voor zorgcentra in de gemeentes Hardenberg en Ommen.

U heeft de afgelopen maanden al veel gelezen over het 25-koppige Roparunteam. Dat ze voor stichting Roparun een mooie som geld bij elkaar gingen lopen voor palliatieve zorg was duidelijk. Toch wilde het team het lokaal krijgen. Ze kwamen achter het idee van het koppelbed en namen contact op met Wies Wagenaar. Zij is netwerkcoördinator palliatieve zorg Ijssel-Vecht en Noordoost Overijssel.

Samen kwamen ze tot de conclusie dat zes organisaties binnen de gemeentes Hardenberg en Ommen deze bedden goed kunnen gebruiken. De komende maanden krijgen de Saxenburgh Groep, Hospice Familie Assenhuis, Baalderborggroep Dedemsvaart, Hospice ’t Huis aan de Vecht, Zonnehuisgroep Ommen en het Röpcke Zweers Ziekenhuis in totaal tien bedden die een totaalbedrag van 30.000 euro vertegenwoordigen.

Het eerste bed is maandag al overhandigd aan locatie de Van Dedem Marke in Dedemsvaart. Nadat Angelique Holtman vanuit Team Roparun Balkbrug iedereen welkom had geheten, ging de microfoon naar bedenkster Sjoukje de Haan. ‘De laatste dagen van mijn moeders leven kon ik niet meer bij haar liggen. Een stoel er naast en een bedje in een andere kamer was het maximale dat de zorg kon bieden. Daarmee werd mijn idee geboren’, vertelt ze.

Uiteindelijk wist ze samen met Gertjan Van Dijk van Van Dijk Slaapadvies dit bed te ontwikkelen. Van Dijk en zijn collega gaven nog even een mooie demonstratie, waarin heel duidelijk te zien is dat het bed naadloos aansluit zodat er geen vervelende rand aanwezig is. ‘Dit is een ultieme vorm van zorg op maat en daar zijn we trots op’, geeft Van Dijk aan.

Robert van Marle en Jeanine Huisjes, beide lopers van Team Balkbrug, legden ook nog even uit hoe de Roparun precies verloopt. ‘Ruim twee dagen zowel dag als nacht van Hamburg naar Rotterdam hardlopen. In twee teams van vier mensen wordt constant door één iemand twee kilometer gelopen,’ vertelt Huisjes. Van Marle vervolgt: ‘Naast de lopers hebben we fietsers, fysiotherapeuten, chauffeurs, navigators en mensen voor de bivak mee.’

Er waren van de verschillende zorginstanties mensen aanwezig en een heel aantal bewoners van de Van Dedem Marke was present. Iedereen was zeer enthousiast. Het Roparunteam zelf natuurlijk helemaal. ‘We gaan onze uiterste best doen zo veel mogelijk geld op te halen tijdens het Pinksterweekend’, werd er volmondig beaamd.