Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Ria Westerhuis onthult paneel langs de Reest

Samen met Hans Dijkstra, terreinbeheerder bij Landschap Overijssel, heeft dichteres Ria Westerhuis een paneel onthuld met een van haar gedichten, namelijk ‘de Riest’. Voorafgaand aan de onthulling vertelt Ria over de geschiedenis van haar familie. Al vele jaren is die verbonden met de Reest en Den Westerhuis. ‘Daar komt mijn naam vandaag’, legt Westerhuis uit.

De dichteres schrijft in de streektaal van de Reest, de grensrivier tussen Overijssel en Drenthe. Westerhuis maakt geen onderscheid tussen de beide provincies. ‘Ik voel me met beide verbonden.’ Toen ze met Hans Dijkstra in contact kwam, waren beide het er al snel over eens dat er een mooi plekje voor het paneel gezocht moest worden. Dat werd gevonden bij het Bruggetje van Bartje. Het bord staat aan de Overijsselse kant en wie het gedicht leest en vervolgens de blik omhoog werpt, ziet de Reest in al haar glorie.

 

Zie hoe zij meandert

tussen grössprieten

en vergeet-me-nieten

stromend

van oost naor west

 

Landschap Overijssel heeft ervoor gezorgd dat de bosschage rondom de Reest uitgedund is. Daardoor komt niet alleen het paneel mooier uit, maar krijgen de wandelaars ook een mooier uitzicht over het Reestdal. Ria Westerhuis is blij met de locatie en het mooie, houten paneel. ‘Dit is een plek waar ik mij thuis voel, waar ik iedere keer weer graag kom om te wandelen en te genieten van de natuur, de stilte.’ 

X