Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Onderdoorgang Balkbrug officieel geopend

Na ruim anderhalf jaar werkzaamheden in het centrum van Balkbrug is de onderdoorgang donderdag 17 juni officieel geopend.

Terwijl de temperatuur boven de dertig graden is, wordt op het dorpsplein de onderdoorgang officieel geopend. Arjan Minnema ( oud predikant de Lichtbron) draagt twee gedichten over Balkbrug voor. Hierna geven gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Alwin te Rietstap een korte toespraak. Het officiële gedeelte eindigt met de onthulling van het bord Balkbrug.

Al vanaf 2005 wordt er gesproken over de aanpassing van het kruispunt in Balkbrug. De plannen voor de N340 zorgen ervoor dat er ook over de toekomst van de N377 wordt gesproken. De weg in Balkbrug wordt te druk, er moet een onderdoorgang komen om de doorstroming te verbeteren.
Henk Hof en Lambert van der Kamp hebben namens Plaatselijk Belang veel tijd en energie gestoken om de onderdoorgang bij de politiek onder de aandacht te krijgen. Op1 november 2011 is een de onderdoorgang aan de inwoners van Balkbrug voorgelegd. Dit plan werd met veel handtekeningen door de inwoners goedgekeurd. Bijna tien jaar later is de onderdoorgang realiteit.

Het verkeer kan van Noord naar Zuid rijden over de onderdoorgang. De eerste bankjes staan al op het Dorpsplein. Voor de verdere inrichting van de openbare ruimte wordt er door de focusgroep en de gemeente nog gesproken. Hierover willen zij samen met de provincie graag in gesprek met de inwoners van Balkbrug. De planning is om hiervoor aan het eind van de zomer een bijeenkomst te organiseren. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit gecommuniceerd.

X