Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Nieuw onderwijsconcept basisschool Prinses Margriet

Basisschool Prinses Margriet uit Balkbrug werkt sinds de zomervakantie met een nieuw onderwijsconcept. De traditionele manier van lesgeven is ingeruild voor een moderne manier, waarbij er meer ruimte is voor de individuele ontwikkeling van de kinderen.

Op school wordt er gewerkt met drie units. Naast de kleuterbouw zijn dat de units 3, 4, 5 en 6, 7, 8. Bij de laatste twee units zijn per unit twee leerkrachten op een dag samen eindverantwoordelijk. “Natuurlijk was het in eerste instantie pionieren en zoeken naar de juiste aanpak. Het is ook absoluut niet zo dat we ons einddoel al hebben behaald, maar er zijn al mooie stappen gezet”, vertelt locatiecoördinator en leerkracht Gaby Haandrikman.

De voordelen worden steeds meer zichtbaar. “Samen met mijn collega Janine ben ik verantwoordelijk voor de units 3, 4 en 5. Hierbij worden we regelmatig ondersteund door een leerkrachtondersteuner. Het is fijn dat we die verantwoordelijkheid nu kunnen delen”, legt leerkracht Daniëlle Vlierman uit. “Doordat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor deze groep kinderen, worden ze ook door ‘meerdere ogen gezien’. Er is veel meer ruimte voor de begeleiding en er wordt doelgericht met de kinderen gesproken (‘Waaraan wil je werken?’, ‘Hoe ga je dat doen?’, ‘Wat heb je daarvoor nodig?’) Het geeft mij enorm veel energie en plezier. We zien dat ook bij de kinderen terug. Ze zijn veel meer betrokken.”

Door de nieuwe manier van werken blijven de groepen ook klein. “Bij de oude manier hadden we vaak grote combinatieklassen. Nu worden de kinderen veel meer verspreid”, vult Gaby aan. “De ene leerling gaat naar mijn collega voor rekenen, de andere heeft iets meer uitleg nodig en blijft bij mij en weer een ander werkt zelfstandig op het leerplein of in de stilteruimte.”

Meer weten over het prachtige onderwijs op ods Prinses Margriet? Maak dan een afspraak voor een rondleiding en gesprek. Dat kan door een mailtje te sturen naar: ghaandrikman@sg-owsa.nl.

 

X