Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Muziekliefhebbers blijven niet thuis vanwege kou en wind

De derde editie van Muziek in de tuin Balkbrug trok al met al zo’n 1150 reserveringen. Daarmee zat het muzikale evenement tussen de eerste twee edities in qua aantallen bezoekers. ‘Achteraf gezien was Hemelvaartsweekend misschien niet zo’n goed idee’, zegt organisator Freek Knol. ‘Veel mensen waren het weekend weg.’ Misschien speelde zelfs de uitzending van de formule 1 op televisie ook nog wel een rol. ‘En ook de temperatuur speelde natuurlijk wel een rol van betekenis. Toch hebben Irjan en ik vooral veel positieve reacties gekregen op het evenement. Daar zijn we echt heel blij mee.’

 

De bezoekers die wel gereserveerd hadden voor een, twee of drie tuinconcerten hebben genoten. Ondanks de wat lage temperatuur en de soms frisse wind, want de muzikanten speelden ook dit jaar weer hartverwarmend en vol enthousiasme. ‘Sommige tuineigenaren hadden de mogelijkheid om muzikanten en publiek binnen te huisvesten, zoals bij Frieda Brinkman waar iedereen heerlijk warm in de kas kon genieten.’ Maar de meeste bezoekers hadden wel rekening gehouden met een frisse middag. Wat warmer gekleed dan normaal, vaak voorzien van paraplu of regenkleding, want er zou mogelijk een bui kunnen vallen. Die bleef gelukkig zo goed als weg waardoor de optredens ongestoord door konden gaan.

 

Het publiek genoot volop, de bands en solisten waren weer enthousiast over de middag. Een reactie van Band’um, de band die bij de familie Kremer aan de Omloop mocht spelen: ‘Gisteren onze jaarlijkse “vreemde eend” als het om optredens gaat: Muziek in de tuin Balkbrug. Waar je bij wildvreemde mensen een akoestisch feestje gaat vieren in de tuin. En een feestje was het! De gastvrijheid in Balkbrug was opnieuw ongeëvenaard’. Voor organisatoren Freek Knol en Irjan Broek klinkt dit als muziek in de oren. Zij verklappen het alvast: de vierde editie van Muziek in de tuin Balkbrug vindt waarschijnlijk plaats op 4 juni 2023.

X