Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Over Infobrug

Infobrug is hét platform voor al het nieuws uit Balkbrug, Oud Avereest en directe omgeving.

Infobrug bestaat uit vier mediakanalen, te weten:

  • Website
  • Facebookpagina
  • Informatiepanelen 
  • Reestdalpost

Dankzij deze kanalen hopen wij de inwoners van Balkbrug, Oud Avereest en omgeving, jong en oud, te bereiken met nieuws, evenementen, aankondigingen, etc. Door samenwerking met lokale organisaties, verenigingen en stichtingen komt de informatie beschikbaar voor onze kanalen. De redactie, die bestaat uit vrijwilligers, zorgt voor de dagelijkse nieuwsberichten en het beheren van de centrale agenda.

Over Balkbrug

Voor wie Balkbrug nog niet kent, even kort wat informatie.

Balkbrug ligt aan de weg Lichtmis – Coevorden. Daar waar eerst het kanaal De Dedemsvaart stroomde ligt nu de N377. De natuurlijke omgeving wordt bepaald door de Reest. Deze meanderende beek vormt de grens tussen Overijssel en Drenthe en is een echte publiekstrekker.

Het dorp is ontstaan aan het kanaal De Dedemsvaart. Balkbrug dankt zijn naam aan een balk die onder een brug in dit kanaal lag. Deze balk moest voorkomen dat schepen met te grote diepgang deze brug konden passeren of anders moest men belasting betalen. Balkbrug lag ook op de kruising van de vaarweg, waardoor het een schakel tussen Ommen en Meppel vormde. Hierdoor is Balkbrug een grotere nederzetting geworden. Ook werd de groei van het dorp bespoedigd door het oprichten van een bedelaarskolonie van de ‘Maatschappij van Weldadigheid’, rond 1800 op de Ommerschans ten zuiden van het Balkbrug. Balkbrug was de strafkolonie van de Maatschappij totdat de Staat het terugkocht na het faillissement van de Maatschappij, halverwege de 19e eeuw. Hiermee was de basis gelegd voor het latere Veldzicht, eerst Rijksopvoedingsgesticht voor Jongeren, later langere tijd bekend als tbs-kliniek maar nu een Centrum voor Transculturele Psychiatrie.

In de huidige tijd heeft Balkbrug meer dan 4000 inwoners en is het saamhorigheidsgevoel nog steeds een belangrijk onderdeel van het dorp. Balkbrug heeft een groot oppervlak waarvan een groot deel wordt bedekt met het Reestdal: het idyllische landschap waar de rivier de Reest doorheen loopt. Door dit prachtige gebied zijn vele fietsroutes beschikbaar, die dwars door Overijssel en Drenthe gaan.

Binnen de dorpsgrenzen is er ook genoeg te beleven: Balkbrug beschikt onder andere over het
mooiste openluchtzwembad van Nederland, het Heuveltjesbosbad.

Voor inwoners, ondernemers en bezoekers heeft Balkbrug genoeg te bieden. Voor alle informatie
kunt u terecht op dit platform. U kunt ons ook volgen op Facebook. Genieten kan altijd in Balkbrug, dat kunt u zien in onderstaande video (gemaakt in 2015).

X