Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Over Infobrug

Infobrug is hét platform om over nieuws en activiteiten in en rondom Balkbrug te lezen. Door samenwerking van lokale organisaties, verenigingen en stichtingen, komt alle informatie samen op deze website. Onze redactie zorgt voor de dagelijkse nieuwsberichten en het beheren van de centrale agenda.

Over Balkbrug

Een warm dorp met grote kansen, dat is Balkbrug! Het vormt de grens tussen Overijssel en Drenthe en is een echte publiekstrekker. Het dorp is ontstaan aan het kanaal de Dedemsvaart. Balkbrug dankt zijn naam aan een balk die onder een brug in dit kanaal lag. Deze balk moest voorkomen dat schepen met te grote diepgang deze brug konden passeren. Balkbrug lag ook op de kruising van de vaarweg, waardoor het een schakel tussen Ommen en Meppel vormde. Hierdoor is Balkbrug een grotere nederzetting geworden. Ook werd de groei van het dorp bespoedigd door het oprichten van een bedelaarskolonie van de ‘Maatschappij van Weldadigheid’, rond 1800 op de Ommerschans ten zuiden van het Balkbrug. Balkbrug was de strafkolonie van de Maatschappij totdat de Staat het terugkocht na het faillissement van de Maatschappij, halverwege de 19e eeuw. Hiermee was de basis voor het latere Veldzicht, nu Forensisch Psychiatrisch Centrum maar langere tijd bekend als tbs-kliniek, gelegd.

Ruim 200 jaar later heeft Balkbrug meer dan 4000 inwoners en is het saamhorigheidsgevoel nog steeds een belangrijk onderdeel van het dorp. Balkbrug heeft een groot oppervlak waarvan een groot deel wordt bedekt met het Reestdal: het idyllische landschap waar de rivier de Reest doorheen loopt. Door dit prachtige gebied zijn vele fietsroutes beschikbaar, die dwars door Overijssel en Drenthe gaan.

Binnen de dorpsgrenzen is er ook genoeg te beleven: Balkbrug beschikt onder andere over het
mooiste openluchtzwembad van Nederland, het Heuveltjesbosbad.

Voor inwoners, ondernemers en bezoekers heeft Balkbrug genoeg te bieden. Voor alle informatie
kunt u terecht op dit platform. U kunt ons ook volgen op Facebook. Genieten kan altijd in Balkbrug, dat kunt u zien in
onderstaande video!

X