Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Infobrug Sportweekend 48

VV Avereest heeft een belangrijke stap naar de middenmoot gezet door zaterdag de uitwedstrijd met Hollandscheveld te winnen met 1-3. De dames kregen het niet voor elkaar om de 10-1 van vorige week een vervolg te geven en verloren met 7-3 van Bergentheim VR2. SC Balkbrug ging thuis met 1-5 onderuit tegen nummer twee Oranje Zwart en de volleybaldames verloren met 3-1 van Flash Veendam.

Hattrick Kuiper

VVA pakte voor rust de 0-1. Niek Kuiper werd voor de keeper gezet door Marcel Dijk. Hoewel de grensrechter vlagde, overrulde de scheidsrechter hem. Kuiper bleef er rustig onder en scoorde. In de tweede helft scoorde de aanvaller ook zijn tweede na een schitterende pass van wederom Dijk.

Hollandscheveld kwam nog terug in de 86e minuut en maakte zelfs nog bijna de 2-2. Keeper Reinier Zwijns keerde de bal in de onderhoek echter met een geweldige reflex. Uit de corner volgde een counter waarbij Kuiper een sprint van zeventig meter richting het doel trok en de bal makkelijk in tikte, aangezien de doelman mee naar voren was gegaan. Een mooie hattrick voor de jonge speler.

De dames van VVA waren niet opgewassen tegen de ploeg die na deze wedstrijd de nieuwe koploper werd. In wederom een doelpuntrijk duel verloor het team van trainer Johan ten Wolde met 7-3. Daphne Spaan, Ruth Heetebrij en een eigen doelpunt zorgden voor de VVA-treffers.

Voorsprong

SC Balkbrug kwam thuis tegen Oranje Zwart nog wel op voorsprong. Arjan Deuzeman maakte de openingstreffer. Daarna was echter duidelijk dat de bezoekers uit Wanneperveen overduidelijk een maatje te groot waren. Bij rust was het nog 1-2, maar daarna liep Oranje Zwart makkelijk uit naar 1-5. ‘Je kunt aan alles merken dat zij voor het kampioenschap gaan en wij moeten vechten tegen degradatie’, analyseerde trainer Dik Runherd na de wedstrijd. ‘De nederlaag is volkomen terecht.’

Goede tegenstander

de dames van volleybalvereniging Set Up gingen na de winst van vorige week vol goede moed naar Flash Veendam. De tegenstander was vooral in het begin een stuk beter. ‘We speelden niet eens zo gek, maar we trokken de punten net niet naar ons toe’, aldus speelster Esmee Baas. De eerste twee sets gingen vrij kansloos naar Flash met 25-19 en 25-10. De derde set waren er kansen, maar met 25-22 werd ook die verloren. Toch ging Set Up met een puntje naar huis door de spannende vierde set wel te winnen met 24-26.

X