Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Infobrug Sportweekend 11

Het was geen gunstig weekend voor de Balkbrugse sportverenigingen. Alleen de vrouwen van VV Avereest wisten zaterdag een overwinning uit het vuur te slepen tegen Gramsbergen Vr2 (foto is van een andere wedstrijd). De heren gingen onderuit tegen Marknesse. De volleybaldames van Set Up moesten thuis hun meerdere erkennen in Vonk/Coevorden. Toch lag de grootste verrassing nog wel bij SC Balkbrug dat met 4-1 verloor bij Aengwirden.

De club uit het Friese Tjalleberd stond tot dan toe met één schamel punt op de laatste plek. SCB begon goed. Het kreeg vijf dikke kansen, maar alleen Steven Zwiers scoorde. Het kantelpunt was toen Aengwirden’s trainer Robbie Dijkstra zichzelf in het elftal zette. De Friese ploeg ging lopen en de oefenmeester zette zelf ook nog twee keer zijn naam op het scorebord. Er moet nu door het team van Dik Runherd serieus rekening gehouden worden met de play-offs om degradatie.

Intense wedstrijd

De dames van VVA stonden voor aanvang van de wedstrijd vierde. Gramsbergen stond verdienstelijk tweede en het was voor het team van Johan ten Wolde nu aanhaken of afhaken. Zijn speelsters pakten in een intense wedstrijd de drie punten. Het werd uiteindelijk 4-3 op sportpark de Balk dankzij twee goals van Ruth Heetebrij en doelpunten van Tess ten Kate en Iris van der Linde.

De heren van VVA moesten tevens tegen de nummer twee in hun competitie. Marknesse, dat samen met Hoogeveen nog jacht maakt op koploper Elim, won vrij eenvoudig met 2-0. Al vroeg in de eerste helft viel de 1-0. Achter in de tweede helft volgde de 2-0 uit een strafschop waar doelman Reinier Zwijns nog wel bijna bij zat.

Wisselvallig

De dames van Set Up kenden weer een wisselvallige partij ditmaal tegen Vonk/Coevorden. De eerste set werd er redelijk gespeeld, maar verloren ze na een inhaalrace. De tweede set zakten ze volledig door het ijs getuige een 8-25 setstand. De derde set trokken ze met goed spel vrij dik naar zich toe, waarna ze in de vierde set net te kort kwamen en uiteindelijk 3-1 verloren. Setstanden: 19-25, 8-15, 25-17, 23-25.

X