Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Indrukwekkende expositie 75 jaar vrijheid in Beeldentuin Witharen

Beeldentuin Witharen heeft op de eerste openingsdag, Tweede Pinksterdag, als vanouds weer veel bezoekers mogen ontvangen in de anderhalf hectare grote expositietuin. “Die ruimte is ons geluk”, aldus eigenaar  en meubelmaker Louis van Vilsteren. “Hierdoor kunnen wij helemaal voldoen aan de nieuwe regels. Bezoekers kunnen veilig  door de tuin wandelen, en daarna  op het ruime terras nog even nagenieten nu we ook weer koffie mogen schenken.”

De expositie 75 jaar vrijheid, waar 18 verschillende kunstenaars uit de omgeving aan meedoen is ook buiten, onder een ruime overkapping . De  persoonlijke invulling van het thema 75 vrijheid maakt deze expositie bijzonder. In combinatie met de expositie in de tuin, met ruim 100 beelden van verschillende kunstenaars, en de meubel- en keramiekgalerie , is er een gevarieerd aanbod voor de bezoeker.

Het echtpaar Thea en Louis van Vilsteren-Dijkema vreesde met groten vreze toen begin maart het land in  de ban raakte van het coronavirus. Alle afspraken met de 25 exposerende  kunstenaars die waren gemaakt voor de Zomerexpositie stonden op losse schroeven. “Normaal zijn we vanaf half maart superdruk in de aanloop naar de opening, die dit jaar op 3 mei stond gepland,” vertelt keramiste Thea Dijkema. “Nu was het, zoals voor zovelen, onzeker wat we nog zouden kunnen doen deze zomer. We waren erg blij dat we afgelopen weekend wel weer open konden, en het lijkt voor ons nu goed uit te pakken, zeker nu veel mensen in ons eigen land op vakantie gaan.”

De Zomerexpositie 2020 in Beeldentuin Witharen is  gratis te bezoeken t/m eind september op donderdag t/m zondag van 11.00u – 17.00 uur en op afspraak.

Witharenweg 24, Witharen (gemeente Ommen)  www.atelierwitharen.nl

 

 

 

X