Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Hart onder de riem voor De Scheepsjagers

De leden van zeemanskoor De Scheepsjagers zijn woensdag aangenaam verrast door een actie van het bestuur. Zij ontvingen namelijk een prachtig pakket, gemaakt door Kado Meesters Primera Dedemsvaart. ‘We hebben deze verrassing bedacht om de mannen, in deze barre tijd, een hart onder de riem te steken.  Vanwege corona hebben we momenteel geen optredens, alles is vanaf maart al geannuleerd. Ook zijn er geen oefenavonden en de mannen missen dit enorm’, zegt Gé Dekker namens het bestuur.

 

Gezellige avond

De Scheepsjagers waren naar eigen zeggen ‘net weer mooi op gang’. Er waren nieuwe leden bijgekomen, nieuwe locaties om op te treden. ‘Ook hadden we de muziek op orde en dan valt alles in één klap weg. Lege agenda’s, geen sociale contacten meer onderling. Jammer, aar de gezondheid gaat boven alles’, klinkt het ook reëel. Normaliter houden De Scheepsjagers ieder jaar een gezellige avond, voorafgegaan door een fietstocht. ‘Dit jaar hadden we ook het plan om vanaf de eerste maandag in september weer te beginnen met de wekelijkse oefenavond. Uiteraard op gepaste afstand van anderhalve meter. Hoewel dat op de oefenlocatie mogelijk is, hebben we er toch een streep door moeten zetten vanwege de (weer) veranderde regels van het RIVM.

 

Blik op volgend jaar

‘We weten dat de mannen weer staan te popelen om te kunnen beginnen. Daarom hebben we als bestuur dat pakket laten bezorgen. Iedereen was blij verrast door de attentie. Dat zagen we ook terug in de groepsapp’, aldus Gé Dekker. In 2020 gaat er niets meer gebeuren qua zang. ‘We hopen dat we er in 2021 weer tegenaan kunnen en dat we volgend jaar weer een mooi muzikaal jaar mogen beleven. En in goede gezondheid, want dat is én blijft het allerbelangrijkste.’

 

X