Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Grasbaanraces Balkbrug opening van het nieuwe seizoen

De Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces van maandag 2 april (2e Paasdag) vormen het begin van een nieuw seizoen. De MAC van Dedem organiseert het evenement voor de 66e keer en volgens de organisatie is het een regelrechte klassieker voor de motorsportfans.

In 2017 organiseerde de MAC van Dedem de eerste halve finale in de Special Klasse en ook dit jaar wordt er weer een groot aantal internationale rijders aan de start verwacht. De eerste contracten werden al in december getekend. Grote internationale en talentvolle nationale toprijders komen naar Balkbrug om deel te nemen aan de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces, waaronder de Duitse Stephan Katt en Christian Hulshorst en Romano Hummel en MAC van Dedem-clubrijder Dave Meijerink. Zelfs Europees kampioen James Shanes komt naar Balkbrug. In de zijspanklasse wordt het nodige spektakel verwacht met de spannen Mathijssen/Mollema, Detz/Arling en Goodwinn/Brown.

Meer dan alleen grasbaanraces

Naast het fantastische rennersveld staat er op het terrein een gezellige tent waar de nodige horeca aanwezig is en waar Rockcoverband ‘Scars’ optreedt! Ook is er aan de kleinere evenementbezoekers gedacht, want voor de kinderen staat er een springkussen op het terrein. De entree is gratis tot 18 jaar, vanaf 18 jaar is de entree 15 euro. Om 12.15 uur vindt de voorstelling van de rijders plaats en om 13.00 uur wordt er gestart met de races. Check de website www.macvandedem.nl of de Facebookpagina van de Internationale grasbaanraces voor informatie.

Zaterdag na de Pasen, Jeugd- en Nationalen races

Naast de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces organiseert de MAC van Dedem samen met de AMBC uit Staphorst een wedstrijddag voor de Jeugd- en Nationale klassen in de Grasbaansport. Op het terrein aan de Molenweg in Balkbrug komen op zaterdag 7 april maar liefst negen verschillende klassen aan het lint. Ook deze races hebben een speciaal karakter, want de punten tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap. De MAC van Dedem en de AMBC hebben er weer voor gekozen om geen entree te heffen voor deze dag. Dus wilt u eens kennis maken met de grasbaansport is dit een uitgelezen kans!