Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

october, 2020

16oct11:0017:00Geannuleerd - Expositie Vakwerk in De SchuurDe Schuur

more

Event Details

Wie heeft ze nooit gezien: gebouwen opgetrokken van donker balkwerk met daartussen witte of gekleurde vakken? Een manier van bouwen die vooral in de middeleeuwen en even daarna werd toegepast. In een deel van de West-Europese steden zijn nog hele straatwanden met vakwerk overgebleven. Soms zelfs complete binnensteden. Maar ook op het platteland valt er het een en ander te beleven. Inclusief in ons eigen land.

Maar vakwerk vastleggen is gevaarlijk! Het wordt al snel een pittoresk plaatje zonder spanning of diepgang. Reden om de uitdaging te aanvaarden er toch iets van te maken dat hier boven uitstijgt! Het betekende jarenlang speuren en schetsen maken. Inmiddels is er voldoende werk gereed gekomen om er een tentoonstelling aan te wijden. De onderwerpen zijn gevarieerd: van stokoude binnenstadshuizen tot watermolens.

De achterruimte van De Schuur is ingericht met werk van Annelies ’t Hart. Zeer gedetailleerd uitgewerkte miniaturen in potlood en kleurpotlood. De natuur is haar grootste inspiratiebron: wilde planten, vruchten, een dood vogeltje. Daarnaast worden andere stillevens getoond.

Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
In verband met de coronacrisis bestaat er de mogelijkheid donderdags op afspraak te komen. U kunt dan de tentoonstelling bezoeken zonder aanwezigheid van ander publiek.

Vrijdag en zaterdag 9/10 en 16/17 oktober nemen we ook deel aan de kunstroute Ateliers in bedrijf www.ateliersinbedrijf.nl

Tentoonstellingsruimte De Schuur, Groot Oever 14, 7707 PW Balkbrug.
T: 0523-649210  E: de-schuur@live.nl  W: www.maarten-thart.nl

Time

(Friday) 11:00 - 17:00

Location

De Schuur

Groot Oever 14

Organizer

Maarten en Annelies 't Hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X