Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Een vrolijk paasontbijt op obs Oud Avereest

Een verlegen paashaasje

Op donderdagochtend 18 april kwamen de kleuters op Oud Avereest een beetje verbaasd in hun pyjama de klas in. Wat is dat nou? Op de grond zat een lief paashaasje verlegen te lachen naar de kinderen. Sommige kinderen gaven het paashaasje een handje of een knuffel en al snel voelde het paashaasje zich een beetje beter op haar gemak. 

Aan de hand van de eveneens verlegen Rosie liep de paashaas samen met de kinderen naar het speellokaal waar de ouderraad de ruimte gezellig had aangekleed in paassferen en de tafels vol stonden met allemaal lekker dingen. O.a. lekkere broodhaantjes, suikerbrood, gekookte eitjes, crackers en verschillende soorten beleg stonden er klaar om de lege magen van de kinderen te vullen.

Op de fiets

Alle kinderen zaten qua leeftijden door elkaar, met hier en daar een meester of juf. De meeste kinderen, maar ook de meester en juffen hadden een nieuwe pyjama aan, die ze trots aan elkaar lieten zien. Sommigen waren zelf in de pyjama of onesie op de fiets gestapt en dat kon prima, want erg koud was het buiten niet. En dat was meteen een goede reden, toen alles opgegeten was, om lekker in de pyjama naar buiten te gaan. Op de speelheuvel klom de paashaas de klimtoren in met allemaal kinderen om haar heen zodat er een mooie gekke foto gemaakt kon worden.

Daarna was het toch echt tijd om weer normale kleren aan te trekken. Op het programma stonden allemaal leuke spelletjes die de kinderen konden doen op het plein. In de tussentijd vertrokken er steeds klein groepjes kinderen richting het bos om de eieren die er verstopt waren te gaan zoeken. Op het plein deed de paashaas gezellig mee met een paar spelletjes, zoals touwtrekken en zakspringen. Het haasje prik durfde de paashaas echter niet aan.

Knuffeltje kwijt  

In het bos, aan de overzijde van de Reest in Drenthe, waren in de tussentijd de kinderen druk bezig om de eieren te zoeken. De paashaas huppelde gezellig mee, maar verloor daarbij haar knuffeltje “Bas”. De verdrietige paashaas werd flink getroost door de allerkleinsten, die haar maar wat graag wilde helpen met het zoeken van het knuffeltje. Van de jonge Marin kreeg de paashaas het advies om in het vervolg wat beter op te letten. Aan de hand meegenomen gingen de kinderen samen op zoek en vonden ze naast het knuffeltje ook heel veel eieren.

Slechter ging het echter met het groepje dat mee was met meester Tom?! Blijkbaar is onze meester niet zo’n ster in het volgen van gele lintjes en was hij de weg kwijtgeraakt. Veel eieren heeft dit groepje niet gevonden, maar gelukkig hebben ze wel de school teruggevonden. Eind goed al goed, was iedereen weer veilig op school terug. De paashaas had nog een flink mandje vol lekker chocolade eitjes om uit te delen! Dat hadden ze kinderen wel verdiend.

Tekst: Miranda Jansen

Foto’s: Stefan Jansen Fotografie.

X