Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Derde editie actie Nestkastjes voor Duchenne

De Nieuwe Weg in de Vinkenbuurt is een werkplaats voor mensen met een beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn maar liefst veertien beroepsafdelingen, waaronder hout. In samenwerking met Clockworks worden er nestkastjes gemaakt. Deze helpen in de strijd tegen de processierups. En een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel Duchenne Heroes. 

Op de werkplaats werken meerdere jongeren met Duchenne, dat is een progressieve spierziekte. De spieren gaan langzaam achteruit, inclusief de longen en het hart. Duchenne Heroes zamelt geld in voor het Duchenne Parent Project. Zij doen onderzoek naar medicijnen en behandeling om mensen met Duchenne een beter en langer leven te kunnen bieden.

Nestkastjes

Er is een oplossing gevonden tegen de processierups plaag, de koolmees, daarom zijn er meer nestkasjes nodig overal. De koolmees is namelijk de natuurlijke vijand van de processierups. Het huisje moet wel geschikt zijn voor de koolmees. De nestkastjes kosten €12,50,- per stuk daarvan gaat € 2,50 gaat naar het goede doel Duchenne Heroes.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit goede doel en tegelijkertijd de processierups bestrijden? Neem dan contact met De Nieuwe Weg om de nestkastjes te bestellen. U kunt De Nieuwe Weg bereiken via 0523-657727 of info@clockworks10.nl. De Nieuwe Weg is te vinden aan de Nieuweweg 10, 7739 PK Vinkenbuurt.

X