Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Buurttuin Balkbrug ontvangt €7000,- van het Oranje Fonds.

BALKBRUG – Het burgerinitiatief van Inge Bouman en Annemiek Grooteboer zal dankzij de financiële bijdrage van het Oranje Fonds in het komende voorjaar gerealiseerd worden. Het idee voor een buurttuin is ontstaan na het winnen van de Noaberschaps Award in juni 2016. De buurttuin maakt onderdeel uit van de Groene Loper Vechtdal. De buurttuin wordt aangelegd in de groenstrook grenzend aan de speeltuin in Het Kwartier en is ontworpen door Hoveniersbedrijf Ed Bijker. De tuin wordt beplant met verschillende vlinder- en insectenlokkende planten en die zorgen voor meer biodiversiteit.

Oranje Fonds

ontwerp-buurttuin-ed-bijker

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten,minder eenzaam zijn,begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Facebook

Met budget van € 7.000,- en wat mede met behulp van Plaatselijk Belang is aangevraagd kunnen we de eerste stap zetten oftewel het groengedeelte realiseren. Voor verdere plannen om kinderen bij de buurttuin en de natuur te betrekken en voor de activiteiten die mensen met elkaar in contact brengen lopen elders nog sponsorverzoeken. Als alles volgens planning verloopt zal de buurttuin eind mei officieel geopend worden. Geïnteresseerden kunnen de laatste ontwikkelingen volgen via de facebookgroep Buurttuin Kom Erbij.

X