Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Boom geplant tijdens startzondag PG Oud Avereest-Balkbrug

Het nieuwe seizoen is begonnen voor de Protestantse Gemeente Oud Avereest-Balkbrug. Zondag 12 september jl. werd er een extra feestelijke kerkdienst gehouden met aansluitend activiteiten voor jong en oud. Dominee Remko Veldman vertelde dat het jaarthema: ‘Van u is de toekomst’ is. ‘Met een verrekijker, een kalender en wandelschoenen lopen en kijken wij naar het Koninkrijk van God’, zo vertelde de dominee.

De dienst werd begeleid door een pop-up koor waarvan de leden diverse solo’s zongen onder begeleiding van een pianist. Tijdens het moment voor de kinderen werd erover gesproken dat het Koninkrijk van God te vergelijken is met een boom waarin vogels hun nest maken, wonen, eten, kortom: leven. De kinderen zijn tijdens de overdenking bezig geweest met het vouwen van diverse vogels zoals duiven, kraanvogels en zelf bedachte creaties. De vogels werden door Ageeth Jansen bevestigd aan een hoepel en omhoog gehesen boven het liturgisch centrum.

Mosterdzaadje

Tijdens de overdenking werd het Koninkrijk van God vergeleken met een mosterdzaadje. Dit kleine zaadje kan uitgroeien tot een grote struik of boom. Daar zullen de vogels van de lucht en hemel van profiteren. Een klein zaadje, met grote beloften. Aansluitend stelde Rolanda den Boon-Stapel zich voor. De student theologie zal binnen deze gemeente stagelopen als kerkelijk werker in opleiding. Rolanda doet de minor ‘Kerk in Uitvoering’ en zal ervaring opdoen in het pastoraat.

En toen was er tijd voor koffie, ranja en bijpraten. Buiten werd een boom geplant door drie generaties. De vuurkorf brandde, er werd een competitie Kubb gespeeld en door de kinderen werd er gretig gebruik gemaakt van het springkussen. De PG Oud Avereest-Balkbrug kijkt terug op een zeer geslaagde startzondag. De dienst is terug te beluisteren via http://pg-oudavereestbalkbrug.nl/.

Mini-kerk

Op zondag 26 september wordt er voor het eerst sinds lange tijd weer een Mini-kerk gehouden. De organisatoren kijken er erg naar uit om de jongste kinderen weer te ontvangen. Er staat wat lekkers op de kinderen te wachten en ook is er verband gekocht. Verband? Waarom? Omdat dominee Remko en dominee Beer gaan vertellen over de zieke man.

 

 

Foto’s zijn gemaakt door Leen Hoogenboom

X