Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Boek over bevrijding Avereest binnenkort in de winkel

Ter gelegenheid van 75 jaar Vrijheid geeft de Historische Vereniging Avereest een uniek boek uit met verhalen en artikelen over gebeurtenissen die zich afspeelden in de Tweede Wereldoorlog in de voormalige gemeente Avereest.

Het boek “De vlag uitgestoken” van ruim tweehonderdvijftig pagina’s bevat vijfentwintig artikelen en een groot aantal historische, niet eerder gepubliceerde foto’s.

De schrijvers zijn vrijwilligers van de HVA. Ze maakten gebruik van zeer uiteenlopende bronnen, zoals privé-briefwisselingen, historische en eigentijdse publicaties, mondelinge overleveringen, rijksarchieven en internet. Ook interessante en authentieke bronnen als transcripties van het militaire radioverkeer tussen de  Canadese troepen in deze regio, het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging in Den Haag en het unieke dagboek van Hendrik Alberts met Veldzicht als middelpunt horen daarbij.

Het zeer diverse beeldmateriaal en de verschillende invalshoeken van grote en kleine oorlogsgebeurtenissen maken samen van ‘De vlag uitgestoken’ een boeiend tijdsdocument.

Presentatie geannuleerd

Het boek zou op 6 april in de Reestkerk gepresenteerd worden door wethouder Alwin te Rietstap, wethouder van de gemeente Hardenberg. Door de corona-maatregelen gaat deze presentatie niet door.

Het boek ‘De vlag uitgestoken’ is op zaterdag 4 april van 10.00 u. tot 16.00 u. te koop bij Lokaal 12 (Readshop) aan de Julianastraat  te Dedemsvaart. Daarna is het boek te koop bij Dio Ageeth of de Readshop te Dedemsvaart . Het boek kost €20,- . Ook kan men “De vlag uitgestoken” voor € 25,- (inclusief verzendkosten) bestellen via de HVA (info@hvavereest.nl).

 

Bij de foto: Blije inwoners van Dedemsvaart na de bevrijding door het Canadese leger

X