Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Beeldentuin Witharen komt sterk uit coronacrisis

Het zomerseizoen 2020 zal voor velen als gedenkwaardig seizoen te boek staan. Dat geldt ook voor de Beeldentuin in Witharen. Maar waar veel bedrijven vanwege de coronacrisis te maken hebben met een flink omzetverlies, pakt het voor de Beeldentuin juist anders uit. ‘Wij hebben meer bezoekers dan voorgaande jaren mogen begroeten’, zeggen de initiatiefnemers Thea Dijkema en Louis van Vilsteren.

 

De reden? ‘Waar bezoekers van musea en galeries op afspraak moesten komen en daarna, in de rij, langs de kunstwerken moesten, kan men bij ons in de ruim opgezette tuin ongehinderd rondlopen’. In de prachtige natuur staan meer dan honderd kunstwerken opgesteld. De anderhalve meter afstand is gewaarborgd. Dat geldt tevens voor de extra expositie die geïnspireerd is op 75 jaar vrijheid.

 

‘Het is opvallend dat we dit jaar veel nieuwe bezoekers getrokken hebben’, zeggen Thea en Louis. ‘Mensen die onze tuin ontdekten en een bezoek aan de Beeldentuin voortaan als jaarlijks uitje in de agenda zetten’. Ook zijn er veel kunstwerken gekocht, mogelijk omdat op een dure reis bespaard is en men nu voor een langdurig aandenken kon kiezen. Kunstwerken van glas, rvs, cortenstaal, keramiek of een mooi meubelobject (gemaakt door Louis van Vilsteren) kregen een nieuwe eigenaar.

 

De deelnemende kunstenaars leveren regelmatig nieuw werk waardoor de expositie steeds iets nieuws te bieden heeft. De Beeldentuin, gevestigd aan de Witharenweg 24 te Witharen, en galeries zijn nog tot en met zondag 27 september te bezoeken. Dat kan van donderdag tot zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Aly Schutte, die vanaf augustus exposeert in galerie De Schaapskooi, houdt op de donderdagochtenden van 17 en 24 september een Meet & Greet.

X