Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

Afscheid van Heuveltjesbosbad is even slikken voor Gradus Hagel

‘Ik ben enorm verrast bij mijn afscheid van het Heuveltjesbosbad’, zegt Gradus Hagel in een telefonische reactie. ‘Ik heb heel veel kaarten in ontvangst mogen nemen, maar ben ook heel coronaproof uitgezwaaid op de parkeerplaats van het zwembad. Heel bijzonder, dat had ik echt niet verwacht. Het was even flink slikken, ook toen ik voor de allerlaatste keer de deur van het bad heb dicht gedaan.’

Na een periode van twintig jaar als badmeester en hét gezicht te zijn geweest van het Balkbrugse zwembad heeft Hagel de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Een groot afscheid zat er helaas vanwege het coronavirus niet in. ‘Het is zoals het is’, sprak Gradus al eerder. In goed overleg met het bestuur is besloten om het afscheid in stilte te vieren. Maar dat was niet zoals het bestuur van het Heuveltjesbosbad voor ogen had. Op de oproep aan de zwemliefhebbers om een kaart, een klein cadeautje voor Gradus Hagel naar het zwembad te brengen werd massaal gehoor gegeven. ‘Echt heel leuk’, reageert Hagel. ‘Zoveel bedankjes had ik niet verwacht.’

Dankbaar

De badmeester is geliefd bij jong en oud. Voor iedereen had hij altijd tijd voor een praatje, soms serieus dan weer een geintje. Zoals met de groep oudere zwemmers, die hij altijd ‘de grijze spits’ noemt. ‘Die groep bestond al toen ik hier kwam werken en ik werd twintig jaar geleden door hen op speciale wijze welkom geheten. Om die periode nu echt af te sluiten, is ook wel weer bijzonder. We hebben veel leuke momenten gehad. Ik kan trouwens toch terugkijken op een mooie tijd op het Heuveltjesbosbad. Daar ben ik echt dankbaar voor, net zoals voor de moeite die de mensen hebben genomen om afscheid te nemen. Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor alles.

X