Infobrug.nl

06-27258930
Winkelwagen: 0,00 0 items

15 jaar Minke Stichting

Het Bestuur van de Minke Stichting heeft na 15 jaar besloten de Stichting op te heffen. Na 15 jaar hebben we zoveel bereikt in Honduras, dat onze hulp niet meer noodzakelijk is. Graag nodigen wij geïnteresseerden uit voor een middag om terug te kijken op deze 15 jaar. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 14 april in de Reestkerk in Balkbrug. We willen heel graag samen herinneringen ophalen.

Wereldreis

Minke Zijlstra maakte in 2002 met haar vriend Allard Froon een wereldreis waar ze zouden gaan werken op een school. Omdat de beoogde school in Mexico gesloten was reisden ze verder en kwamen terecht bij de vrijwilligersorganisatie El Mundo. Omdat er voor veel kinderen geen vervoer naar en van school was besloot het tweetal om hiervoor te geld in te zamelen. Helaas sloeg het noodlot toe en stierf Minke onverwacht op 23-jarige leeftijd. Minke hield van kinderen en was bewogen met het welzijn en ontwikkeling van de kinderen in de wereld. Om de gedachte aan concrete hulp gestalte te geven besloot Allard in maart 2003 de MINKE-stichting (Minke In Nagedachtenis Kinder Educatie) in het leven te roepen. Hij deed dat samen met de vader (Fedde Zijlstra) en broer en zus van Minke.

Veel gerealiseerd

In deze bijzondere en mooie periode heeft de Minke Stichting dankzij vele vrijwilligers en donateurs veel projecten mogen realiseren in El Pital en de Cangrejal riviervallei (Honduras) en Sumba (Indonesië). We hebben geholpen bij het ontwikkelen van waardigheid, gemeenschapsgevoel en zelfvoorziening in deze achtergestelde gebieden. Wij hebben ons altijd gericht op het zorgen voor en verbeteren van het onderwijs. We willen graag nog eenmaal met onze vrijwilligers, donateurs, familie en andere betrokkenen stilstaan bij onze gezamenlijke successen.

U komt toch ook? Meld u aan!

We zien u graag op deze speciale middag. Om u te bedanken voor uw interesse en steun. We ontvangen u graag vanaf 14.30 uur in de Reestkerk (Oud Avereest 5, 7707 PM Balkbrug). Om 15.00 uur staan we stil bij 15 jaar Minke Stichting. Daarna heffen we graag het glas met u om onder het genot van een drankje na te praten. Rond 17.30 uur zal de middag eindigen. We horen graag of u hierbij aanwezig bent en met hoeveel personen. U kunt dit doorgeven via 15jaar@minkestichting.org.